درمان درد گردن با تزریق داخل مفصلی رویه های مفصلی مهره های سینه ای

هر مهره سینه دو رویه مفصلی (Articular Facet) برای مفصل شدن با رویه های مفصلی دیگر مهره های سینه ای وجود دارد.در بیماری آرتیت، غضروف بین این رویه های مفصلی تحلیل می رود و باعث دردناک شدن مفصل می شود.اعصاب بعدا خارج شدن از نخاع از بین مهره های ستون فقرات (دقیقا از جلوی رویه مفصلی) عبور می کنند.

آناتومی مفاصل ستون فقرات سینه ای:

drMomenzadeh

تزریق داخل این مفاصل برای انواع روش های تشخیصی و درمانی در ناحیه پشت قفسه سینه کابرد دارد. می توان تزریق داخل این مصفال محل دقیق دردهای ستون فقرات و مفصل مسئول ایجاد درد را مشخص کرد. برای مدیریت درد های حاد ستون فقرات می توان از این تزریق به همراه تزریق بی حسی موضعی استفاده کرد تا در ادامه با روش های جراحی یا دارویی بیمار درد حاد بیمار کنترل شود. این تکنیک از کارآیی بالایی در مدیریت درد های حاد بعد از عمل جراحی یا بعد از وارد شدن آسیب شدید به قفسه سینه، چه برای کودکان چه بزرگسال، برخوردار است.

کابرد دیگر این تزریق در درمان بیماری آرتریت این مفاصل است. دردهای ناشی از این مفصل در پشت ستون فقرات احساس می شوند و ممکن است با الگویی که متفاوت از الگوی درد های اختلالات عصبی است به سمت جلو منتشر شوند.

نحوه انجام بلاک:

تزریقات برای بلاک اعصاب عموما به دو صورت انجام می شوند. روش اول استفاده از لندمارک (مشخصات) های سطحی بدن برای پیدا کردن محل تزریق است و روش دوم استفاده از دستگاه های تصویربرداری (که در بین این روش ها سونوگرافی بیشرین کارآیی و کمترین عوارض جانبی را دارد). در روش لندمارک به دلیل نداشتن دید و آگاهی کامل از جزئیات داخل بدن امکان خطا و عوارض جانبی بالا می باشد که این مشکلات با استفاده از روش سونوگرافی به راحتی حل می شوند.

همین الان این لینک را جهت تله ویزیت (ویزیت آنلاین) پروفسور دکتر سیروس مومن زاده کلیک کنید.

تزریق با کمک دستگاه سونوگرافی:

این روش که در کلینیک فوق تخصصی دردشناسی پروفسور سیروس مومن زاده  انجام می شود بالاترین دقت را در میان روش های تزریق دارد زیرا برای شناسایی ساختار های داخلی بدن و خود عصب از دستگاه سونوگرافی استفاده می شود. این روش امکان تزریق موثرتر و عوارض جانبی کمتر را به ما می دهد.

 

عوارض جانبی احتمالی:

خروج اعصاب از نخاع دقیقا از جلوی این مفاصل اتفاق می افتد. این موضوع احتمال آسیب رسیدن به اعصاب نخاعی یا تزریق داخل پرده های پوشاننده نخاع و این اعصاب را بالا می برد. درصورت تزریق داخل این پرده ها بیمار در ناحیه عصب دهی شده توسط آن عصب نخاعی (یا درصورت تزریق ناخواسته در اطراف نخاع، کل نخاع) دچار بی حسی یا فلجی موقت می شود.

تمامی موارد ذکر شده به ندرت اتفاق می افتند و می توان با استفاده از دستگاه سونوگرافی و شناسایی ساختارهای داخلی احتمال ابتلا بیمار به تمامی این عوارض را به شدت کاهش داد.

 از محل انجام این تزریق ورید (سیاهرگ) های بسیاری عبور می کنند. در صورت آسیب دیدن ورید (سیاهرگ) های عمقی  ممکن است بعد از انجام تزریق، محل ورود سوزن کبود شده یا هماتوم (کیسه پر از خون) تشکیل شود که می توان با فشار وارد کردن روی محل سوزن بعد از انجام تزریق جلوی این عارضه را گرفت. قراردادن بسته های سرمازا روی محل تزریق بعد از انجام بلاک به مدت 20 دقیقه می تواند از شدت درد و خونریزی ای که بیمار تجربه خواهد کرد بکاهد.

در موارد نادر، به خصوص در بیمار مبتلا به ایدز یا سرطان، عفونت نیز اتفاق می افتد. می توان جلوی این عارضه را با استفاده از روش های استریل کردن مناسب گرفت. تشخیص سریع این عارضه بسیار مهم است زیرا در صورت تشخیص داده نشدن می تواند جان بیمار را تهدید کند. در صورت شک پزشک به اتفاق افتادن این عارضه MRI می تواند روش تشخیصی خوبی باشد. در صورت پیشرفت عفونت و وارد فشار روی نخاع نیاز به تخلیه اورژانسی عفونت از لایه های پوشاننده نخاع است.

مقالات مرتبط
جدیدترین مـقالات آموزشی
ساعات پذیرش بیمار
شنبه تا چهار شنبه: 14 تا 17 عصر
تلفن: 88460605-021  ,  88449335-021
تلفن‌همراه:09198172104-09338866615-09914686402
بالا