درمان درد شانه با تزریق داخل تندون ساب اسکپولاریس

عضلات به وسیله ای طنابی از جنس بافت پیوندی به استخوان ها متصل می شوند که به این طناب ها تندون می گوییم. در صورت التهاب تندون ها، مفصل دردناک می شود که نام این بیماری تندینیتس است.

بورس ها تشکیل شده اند از کیسه های ساینوویال (مفصلی)که هدفشان اجازه دادن به کشیده شدن و حرکت عضلات و تاندون ها از روی یکدیگر در نواحی که حرکت مکرر انجام میشود،است.این کیسه های ساینوویال به وسیله غشای ساینوویال پوشانده شده اند که حاوی شبکه ای از رگهای خونی اند که مایع ساینووسال را ترشح می کنند. نتایج بورسیتیس (التهاب بورس) در افزایش تولید مایع ساینوویال موجب تورم کیسه های بورس می شود. با استفاده مفرط و نادرست، این بورس ها ممکن است ملتهب، بزرگ و در موقعییت های نادری عفونی شوند.

تندون عضلات شانه به دلایل مختلفی مستعد تندینیتیس هستند. اول، مفصل دامنه حرکتی زیاد دارد و بسیاری از حرکات تکرارشونده هستند. دوم، برجستگی استخوانی سر شانه با حرکات شدید مفصل بازو شانه تداخل پیدا می کند و باعث افزایش فشار روی تندون عضلات می شود. سوم، خون رسانی طبیعی مفصل کم است و باعث دیر خوب شدن میکروتروماهای (آسیب های فیزیکی در مقیاس میکروسکوپی که به تنهایی مشکل ساز و یا دردآور نیستند) اتفاق افتاده می شوند. تمام این موارد می توانند باعث تندینیتیس یکی با تعدادی از تندون های مفصل شانه شوند. در صورت ادامه تندینیتس ممکن است رسوب کلسیم در تندون اتفاق بیافتد که باعث از دست رفتن انعطاف آن و سخت تر شدن درمان می شود. تندنیتیس عضلات شانه در بسیاری موارد با بورسیتیس همراه است که باعث درد مضاعف و کاهش هرچه بیشتر عملکرد مفصل می شود.

عضله ساب اسکپولاریس در سطح جلویی استخوان کتف قرار دارد (زیر استخوان کتف). تندون این عضله به سر استخوان بازو متصل می شود. این عضله مسئول نزدیک کردن بازو به بدن و چرخاندن دست به سمت داخل است.

www.drMomenzadeh.com

تندون عضله ساب اسکپولاریس مستعد تندینیتیس و بورستیس بورس های اطراف است. اولین علائم تندینیتیس معمولا حاد بوده و بعد از استفاده بیش ار حد یا نادرست از مفصل شانه اتفاق می افتد. فاکتور های تشدید کننده شامل حرکات تکرارشونده که در آن ها بازو به بدن نزدیک می شود و دست به سمت داخل می چرخد، می شوند.

تشخیص:

درد دائمی بوده و محل اصلی آن در جلوی سرشانه است و معمولا برهم زننده خواب بیمار است. در بسیاری موارد بیمار سعی می کند با محدود کردن دامنه حرکت بازو درد را کاهش دهد. با چرخاندن دست به سمت داخل درد افزایش می یابد.

برای تشخیص این بیماری مانور های بسیاری وجود دارد. در یکی از این مانور ها از بیمار خواسته می شود تا پشت دست خود را روی کمرش قرار دهد. بیمار مبتلا به این بیماری در هنگام اجرای این مانور افزایش درد خواهد داشت.

www.drMomenzadeh.com

به علاوه دردی که توضیح داده شد، بیماران مبتلا به تندینیتس ساب اسکپولاریس، کاهش کارایی و دامنه حرکتی زیادی را تجربه می کنند که کارهای روزانه مانند شانه کردن سر، بستن دگمه های پیراهن و بالاتر بردن دست از ارتفاع سر را مشکل می کند. با ادامه بیماری ممکن است تحلیل عضلانی رخ دهد و باعث بیماری شانه یخ زده بشود.

انجام رادیوگرافی برای تمام بیماران مبتلا به درد شانه الزامی است. بر اساس شرح حال بیمار و تشخیص پزشک معمولا آزمایشات تکمیلی دیگری مانند شمارش کامل سلول های خونی انجام می شود. در صورت شک پزشک به پارگی روتاتور کاف انجام MRI یا تصویربرداری سونوگرافی الزامی است.

روش های درمان:

روش های مختلفی از جمله درمان های دارویی، فیزیوتراپی و ... وجود دارد اما در بین تمام این روش ها، تزریق داخل تندون موثرترین و سریع ترین روش درمان بیماری است.

تزریقات داخل تندون عموما به دو صورت انجام می شوند. روش اول استفاده از لندمارک (مشخصات) های سطحی بدن برای پیدا کردن محل تزریق است و روش دوم استفاده از سونوگرافی. در روش لندمارک به دلیل نداشتن دید و آگاهی کامل از جزئیات داخل بدن امکان خطا و عوارض جانبی بالا می باشد که این مشکلات با استفاده از روش سونوگرافی به راحتی حل می شوند.

تزریق با کمک دستگاه سونوگرافی:

این روش که در کلینیک فوق تخصصی دردشناسی پروفسور دکتر سیروس مومن زاده  انجام می شود بالاترین دقت را در میان روش های تزریق دارد زیرا برای شناسایی ساختار های داخلی بدن و خود مفصل از دستگاه سونوگرافی استفاده می شود. این روش امکان تزریق موثرتر و عوارض جانبی کمتر را به ما می دهد.

بیمار روی تخت معاینه می نشیند و دست مصدوم را کمی از بدن دور می کند و آرنج را به گونه ای خم می کند که کف دست به سمت بالا باشد. سپس پزشک با استفاده از دستگاه سونوگرافی ساختارهای داخلی محل تزریق را شناسایی می کند و در نهایت تزریق انجام می شود.

نحوه قرارگیری بیمار:

www.drMomenzadeh.com

محل قرارگیری پروب سونوگرافی:

www.drMomenzadeh.com

تصویر سونوگرافی:

www.drMomenzadeh.com

انجام تزریق:

www.drMomenzadeh.com

www.drMomenzadeh.com

عوارض جانبی:

اصلی ترین عارضه این تزریق عفونت است که با روش های استریل مناسب به راحتی قابل جلوگیری است. احتمال آسیب رساندن توسط سوزن وجود دارد. همچنین در التهاب های شدید ممکن است به دلیل برخورد سوزن تندون پاره شود. اما با استفاده از دستگاه سونوگرافی و دید پزشک به سختار های داخلی محل تزریق می توان از این دو عارضه جلوگیری کرد. حدود 30% بیماران بعد از تزریق افزایش درد خواند داشت که به دلیل ورود سوزن به بدن است. این درد بعد از مدتی از بین می رود و شانه عملکرد طبیعی اش را پیدا می کند.

همین الان این لینک را جهت تله ویزیت (ویزیت آنلاین) پروفسور دکتر سیروس مومن زاده کلیک کنید.

مقالات مرتبط
جدیدترین مـقالات آموزشی
ساعات پذیرش بیمار
شنبه تا چهار شنبه: 14 تا 17 عصر
تلفن: 88460605-021  ,  88449335-021
تلفن‌همراه:09198172104-09338866615
بالا