ستون فقرات ما برای اینکه بتوانیم خم و راست شویم و در جهات مختلف حرکت کنیم، یکپارچه درست نشده است، بلکه مانند دانههای تسبیح تکه تکه درست شده است و سپس به هم متصل شده است. هر مهره با مهره بالایی توسط سه ساختمان به هم متصل می شود.
یکی در جلو که دیسک نام دارد و دو ساختمان در عقب که فاست facet یا مفاصل مهره ها نام دارد. این ساختمان ها توسط لیگامان هایی محکم به هم متصل می شوند به طوری که ما میتوانیم به جلو و عقب و طرفین حرکت کنیم خم شویم بدون اینکه مهره های ما جابجا شوند.
بنابراین بین هر دو مهره یک سوراخ وجود دارد که سوراخ بین مهره ای نامیده میشود و از داخل این سوراخ یک ریشه عصبی خارج شده که به اندامهای تحتانی می رود و باعث حرکت عضلات می شود. در عده ای از افراد جامعه این فاست ها یا مفاصل های پشت مهره بیش از حد رشد می کنند و در نتیجه جا برای ریشه عصبی تنگ می شود.این بیماری را تنگی کانال نخاعی می گویند.
علائم تنگی کانال نخاعی چیست؟
تنگی کانال نخاع باعث ایجاد فشار روی طناب نخاعی یا اعصاب میشود که این عارضه میتواند باعث درد گردن و کمر شود و بر توانایی فرد برای انجام فعالیتهای روزانه تأثیر منفی بگذارد.
علائم این بیماری به تدریج به دلیل التهاب و فشرده شدن اعصاب شروع میشود و با گذشت زمان شدیدتر میشود. علائم تنگی کانال نخاعی در زنان و مردان ممکن است شامل موارد زیر باشد:
-
احساس درد در پاها، عضلات ساق پا یا باسن که با ایستادن تشدید میشود.
-
دردی که به یک یا هر دو ران ساطع میشود )سیاتیک(
-
دردی که با نشستن، دراز کشیدن یا خم شدن به جلو بهبود می یابد.
-
ضعف، بی حسی و گزگز در پاها
-
کمردرد شدید که با ایستادن طولانی مدت تشدید میشود.
-
گرفتگی عضلات ساق پا هنگام راه رفتن
-
ضعف پا هنگام راه رفتن
-
کاهش حس در پاها (تنگی کانال نخاعی و بی حسی پا)
-
از دست دادن عملکرد مثانه یا روده (فشردگی شدید طناب نخاعی)
-
بی حسی شدید و درد و ضعف غیر قابل تحمل در پاها (در موارد نادر)
علائم تنگی کانال نخاعی در هر شخصی متفاوت است و ممکن است شامل یکی یا چن مورد از موارد فوق باشد
خطرات تنگی کانال نخاع گردن
درد در گردن میتواند باعث ناراحتی و اختلال در فعالیت روزانه شود. اگر درمان گردن به موقع انجام نشود، ممکن است که نخاع آسیب ببیند و در حواس شما اختلال ایجاد کند.