1-آرتروز شانه (استئوارتریت): بیماری که بعلت تخریب غضروف مفاصل ایجاد می شود.
2-شانه منجمد: نوعی بیماری در شانه که علامت ان محدویت حرکت و درد در شانه و شایع ترین علت آن دیابت است.
3-آسیب ستون فقرات که می تواند بصورت درد شانه خود رانشان دهد (مثل آرتروز و دیسک گردن).
4-آسیبهای ناشی از ضرب دیدگی وکشیدگی شانه
5-تاندونیت: التهاب تاندونهای شانه است. تاندون بافتی است که عضله را به استخوان وصل می کند.
6-پارگی تاندون ها درشانه
7-دررفتگی شانه
8-رادیکولوپاتی سرویکال: درد گردنی ناشی از تحت فشار قرار گرفتن اعصاب مانند فشار به اعصاب گردن بعلت بیرون زدگی دیسک مهره گردن، در این حالت درد بصورت تیر کشنده همراه با گزگز و مورمور است
9-روماتیسم مفصلی(ارتریت روماتوئید): بیماری التهابی بعلت التهاب مفاصل و بافتهای اطراف آنها است و باعلائمی مانند درد،تغییرشکل مفاصل وتخریب مفاصل همراه است.
10-زونا: نوعی اختلال ویروسی بعلت ویروس هرپز زوستر که با درد و جوشهای دردناک در مسیر عصب مشخص می شودو نورالژی یا درد عصبی از عوارض آن است.
11-آسیب شبکه عصبی بازوئی(براکیال)
12-شکستگی استخوان بازو گاهی در افراد سالمند و پوکی استخوان شکستگی دیر تشخیص داده می شود
13-بورسیت مفاصل شانه: (التهاب کیسه های محتوی مایع در مفصلها)
14-کانسر(سرطان) که می تواند در اثر درگیری استخوان یا بافتهای نرم اطراف آن باشد.
15-اسپوندیلیت آنکیلوزان: نوعی بیماری مزمن ستون فقرات که بیشتر در مردان دیده می شود وعلامت اصلی ان اختلال حرکتی ستون فقرات است وگاهی اوقات به انکیلوز(چسبندگی وسفتی غیر طبیعی مهره ها) منجر می شود.
16-نکروز آواسکولر(ازبین رفتن غضروف واستخوان بدلیل اختلال خون رسانی)
17-درماتومیوزیت: التهاب عضلات که باعث ضعف عضلات اندام ها و گردن شده درد وتورم عضله اکثرا همرا ه پلاک و تغییر رنگ پوست است. سیر بیماری در افراد گوناگون فرق می کند.
18- حمله قلبی : باعث درد ارجاعی در شانه می شود که با حرکت دادن شانه شدت ان تغییر پیدا نمی کند.
19-عفونت
20-مولتیپل اسکلروز(ام اس): نوعی بیماری عصبی است که دران پوشش عصب به نام میلین تخریب می شود وعلائمی مانند اختلال در راه رفتن ،صحبت کردن ،ضعف وکرختی در اندامها و خستگی درآن دیده می شود.
21- پریکاردیت (التهاب پرده دور قلب است)
22-پنوموتوراکس: سوراخ شدن پرده جنب ( پرده اطراف ریه ها)که علل گوناگونی دارد وباعث تنگی نفس وسایر علائم از جمله درد میشود .
23-پلی میالژیا روماتیکا: بیماری که اکثرا در افراد بالاتر از 65 سال دیده می شود و وبندرت در زیر سن 50 سال دیده شده وعلائمی مانند درد وسفتی در شانه،گردن،بازوها وران ها دارد. وبا بیماریهای ارتریت سلول ژیانت( بیماری التهاب شریانی سلول غول اسا) و ارتریت تمپورال که سردرد گیجگاهی ایجاد می کند، ارتباط نزدیکی دارد.سردرد ارتریت تمپورال بعلت خطر کوری فورا باید درمان شود.
24- بیماری پلی میوزیت : التهاب عضلات که باعث ضعف عضلات اسکلتی می شود.
25-آسیب روتاتور کاف شانه: روتاتور کاف ،ساختمان حمایت کننده شانه است و از عضلات وتاندونهایی تشکیل شده که بازو را به مفصل شانه وصل می کنند و باعث می شود بازو بتواند حرکت کند.
26-شانه جدا شده: (separated shoulder): آسیب به لیگامانهای مفاصل شانه است که باعث درد ومشکل حرکتی در شانه می شود.لیگامان بافتی شبیه نوار است که استخوان ها ی مجاور رابه هم وصل می کند واز انها حمایت بعمل می آورد. این آسیب معمولا نیاز به جراحی ندارد شانه جدا شده را نباید با در رفتگی شانه اشتباه کرد.
27-آرتریت عفونی: التهاب مفاصل بدلیل عفونت است
28-بیماری یا سندرم دهانه خروجی قفسه صدری(thoracic outlet syndrome): این اختلال زمانی روی می دهد که عروق واعصاب در ناحیه دهانه خروجی قفسه صدری (فضای بین استخوان ترقوه و دنده اول)تحت فشار قرار می گیرند. این اختلال میتواند ایجاد درد شانه وگردن وکرختی انگشتان دست بنماید. سندرم دهانه خروجی قفسه صدری علل گوناگونی دارد که برخی از ان عبارتند از: ضربه بعلت تصادف،آسیبهای تکرار شونده بدلیل مشاغل یا بازیهای ورزشی،دنده اضافی وحاملگی ،گاهی اوقات هم علت آنرا نمی توان مشخص کرد. پاسخ آن به جراحی خوب نیست و درمان اصلی آن اقدامات طب فیزیکی است.
29-پارگی غضروف های شانه
30- درد ارجاعی به پشت شانه سمت راست بعلت بیماری کیسه صفرا. درد ارجاعی دردی است که محل بیماری در جای دیگری متفاوت از محل درد است. شدت دردهای ارجاعی با حرکت شانه تغییر نمی کند.
31-حاملگی اکتوپیک( حاملگی نابجا): حاملگی که جنین در محلی خارج از مکان طبیعی خود در رحم قرار دارد وممکن است علائمی مانند درد شدید شکم ایجاد کند.این درد ارجاعی می تواند در شانه هم دیده شود این علت یکی از نادرترین علت درد شانه است.