درمان درد حلق با بلاک عصب واگ (Vagus)

بلاک کردن عصب به جلوگیری از عبور پیام عصبی با تزریق مواد بی حسی به عصب گفته می شود. عصب گلوسوفارنجیال از زیر گوش پایین آمده و به حلق عصب دهی می کند. عصب  واگ از زیر گوش پایین آمده و در مسیرش به سمت پایین به حلق عصب دهی می کند.

 

آناتومی این دو عصب:

drCyrusMomenzadeh

بلاک این عصب در کنترل دردهای حاد، تا زمانی که درمان های دارویی و جراحی اثر کنند، کابرد دارد. بلاک عصب واگ به همراه بلاک عصب گلوسوفارنجیال در درمان دردهای سرطانی قسمت خلفی زبان، حلق و لوزه ها کابرد دارد. از این بلاک به عنوان روشی تشخیصی برای تشخیص علت سردردها و دردهای گردن ای که علت مشخصی برای آن ها کشف نشده است استفاده می شود. اگر برای درمان درد نیاز به تخریب کامل عصب واگ باشد، انجام این بلاک حداکثر اختلال حسی و حرکتی ای که بیمار به بعد از تخریب عصب به آن دچار می شود را نشان می دهد.

 

نحوه انجام بلاک:

تزریقات برای بلاک اعصاب (قطع عبور پیام عصبی با استفاده از مواد بی حسی) عموما به دو صورت انجام می شوند. روش اول استفاده از لندمارک (مشخصات) های سطحی بدن برای پیدا کردن محل تزریق است و روش دوم استفاده از دستگاه های تصویربرداری (که در بین این روش ها سونوگرافی بیشرین کارآیی و کمترین عوارض جانبی را دارد). در روش لندمارک به دلیل نداشتن دید و آگاهی کامل از جزئیات داخل بدن امکان خطا و عوارض جانبی بالا می باشد که این مشکلات با استفاده از روش سونوگرافی به راحتی حل می شوند.

 

تزریق با کمک دستگاه سونوگرافی:

این روش که در کلینیک فوق تخصصی دردشناسی پروفسور سیروس مومن زاده  انجام می شود بالاترین دقت را در میان روش های تزریق دارد زیرا برای شناسایی ساختار های داخلی بدن و خود عصب از دستگاه سونوگرافی استفاده می شود. این روش امکان تزریق موثرتر و عوارض جانبی کمتر را به ما می دهد.

 

عوارض جانبی:

ورید (سیاهرگ) ژوگولار (Jugular) و شریان کاروتید (Carotid) که مسئولیت خون رسانی به مغز را بر عهده دارند دقیقا از زیر این عصب عبور می کنند. احتمال آسیب رساندن سوزن به این ورید و شریان وجود دارد. همچنین احتمال بلاک شدن ناخواسته شاخه حرکتی عصب واگ نیز وجود دارد که می تواند باعث ناواضح شدن صدای فرد و اختلال فرد در سرفه کردن شود. با استفاده از دستگاه سونوگرافی می توان جلوی این دو عارضه را گرفت. بلاک شدن ناخواسته عصب گلوسوفارنجیال می تواند باعث ضعف زبان و بی حسی زبان و حلق فرد شود.

ممکن است بعد از انجام تزریق هماتوم (کیسه پر از خون) تشکیل شود که می توان با فشار وارد کردن روی محل سوزن بعد از انجام تزریق جلوی این عارضه را گرفت. قراردادن بسته های سرمازا روی محل تزریق بعد از انجام بلاک به مدت 20 دقیقه می تواند از شدت درد و خونریزی ای که بیمار تجربه خواهد کرد بکاهد.

 

درمان های غیرجراحی

*فیزیوتراپی

*تزریق اوزون

*بلاک عصب با لیزر

* رادیو فرکوئنسی (RF)
 

مقالات مرتبط
جدیدترین مـقالات آموزشی
ساعات پذیرش بیمار
شنبه تا چهار شنبه: 14 تا 17 عصر
تلفن: 88460605-021  ,  88449335-021
تلفن‌همراه:09198172104-09338866615
بالا