بلاک کردن عصب به جلوگیری از عبور پیام عصبی با تزریق مواد بی حسی به عصب گفته می شود. عصب منتال مسئول عصب دهی به ناحیه چانه است.
در تصویر زیر ناحیه عصب دهی شده توسط عصب منتال با رنگ بنفش نشان داده شده است.
بلاک کردن این عصب در تشخیص و درمان بیماری های دردناکی که در این ناحیه اتفاق می افتند مانند، دردهای ناشی از اختلال این عصب و درد ناشی از هرپس زوستر (عامل بیماری زونا). از بلاک این عصب برای ایجاد بی حسی موضعی طی اعمال جراحی چانه، مانند برداشتن تومور یا بخیه زدن زخم های عمقی استفاده می شود. دو روش محتلف برای بلاک این عصب وجود دارد: بلاک از داخل حفره دهانی، و بلاک از سطح پوست.
انجام بلاک از داخل حفره دهانی مزایای مختلفی دارد، از جمله به وجود نیاوردن زخم روی صورت و امکان بی حس کردن سطح داخلی لب پایینی قبل از انجام بلاک که درد بیمار را کمتر می کند.
تزریق با کمک دستگاه سونوگرافی:.
این روش که در کلینیک فوق تخصصی دردشناسی پروفسور دکتر سیروس مومن زاده انجام می شود بالاترین دقت را در میان روش های تزریق دارد زیرا برای شناسایی ساختار های داخلی بدن و خود عصب از دستگاه سونوگرافی استفاده می شود. این روش امکان تزریق موثرتر و عوارض جانبی کمتر را به ما می دهد.
عوارض جانبی:
به دلیل عبور ورید ها (سیاهرگ ها) و شریان ها از اطراف محل تزریق، احتمال تشکیل کبودی و هماتوم (کیسه پر از خون در زیر پوست) وجود دارد. می توان با وارد کردن فشار روی محل ورود سوزن بعد از انجام تزریق احتمال این عوارض را کاهش داد. همچنین احتمال تزریق داخل وریدی وجود دارد که می توان با استفاده از دستگاه سونوگرافی از این عارضه نیز جلوگیری کرد. قراردادن بسته های سرمازا روی محل تزریق بعد از انجام بلاک به مدت 20 دقیقه می تواند از شدت درد و خونریزی بعد از تزریق بکاهد.