دندان درد و راههای درمان دندان درد

🎋کلینیک فوق تخصصی دردشناسی پروفسور سیروس مومن‌زاده🎋

دندان درد و راههای درمان دندان درد

یکی از بخش های مهم بدن انسان دندان است که برای خوردن ، جویدن و تکه تکه کردن غذا به آن هر انسانی نیاز مبرم دارد ، داشتن دندان های سالم برای هر فرد یک الزام و امری انکارناپذیر است تا بتواند غذای خود را به راحتی بجوید و در کنار آن زیبایی صورت و چهره هر شخص به دندان های سالم ارتباط زیادی دارد.
هر فردی در هر مقطع زمانی حداقل یکبار دندان درد و درد ناشی از آن را چشیده است

علت :
دندان درد معمولاً زمانی ایجاد می شود که لایه داخلی دندان )پالپ دندان (دچار التهاب شود. ناحیه پالپ در برگیرنده اعصاب حساس و رگ های خونی است. التهاب ناحیه پالپ دندان می تواند در نتیجه شرایط زیر اتفاق افتد:
• پوسیدگی دندان: که باعث ایجاد سوراخ (کرم خوردگی) در پوسته سخت دندان می شود.
• ترک خوردگی دندان: این ترک خوردگی در اغلب مواقع کم است و امکان مشاهده آن با چشم غیر مسلح وجود ندارد.
• شل شدن یا شکستن پر کردگی دندان )بعد از پر کردن دندان ممکن است این اتفاق بیفتد(
• عقب رفتن لثه ها: که در این حالت لثه ها عقب کشیده و جمع می شوند و به این ترتیب بافت نرم و بخش های حساس تر دندانهمچون ریشه در محیط خارج از لثه قرار می گیرند.
• آبسه پری اپیکال: یک کیسه تشکیل شده از چرک است که در انتهای دندان در نتیجه عفونت باکتریایی تشکیل می شود.
اگر به طور ناگهانی دچار دندان درد شدید و دسترسی به دندانپزشک نداشتید (مثلا آخر شب است و یا در راه مسافرت هستید)، می توانید با درمان های خانگی این درد را تا حدودی کم کنید تا در اولین فرصت نزد دندانپزشک بروید.
هیچ وقت درد دندان خود را نادیده نگیرید، زیرا ممکن است در اثر آبسه (چرک کردن دندان ( باشد که عدم درمان آن، عواقب خطرناکی در پی دارد.

نمک :
نمک یک ضدعفونی کننده قوی است؛ پس اگر درد دندان شما به خاطر عفونت ایجاد شده باشد، استفاده از نمک می تواند زودتر از هر راه دیگری شما را آرام کند. آب نمک دور دندان را ضدعفونی می کند و مایع هایی که باعث التهاب می شوند را خارج می کند.
از این روش درمانی می توانید هر زمان که به آن نیاز پیدا کردید، به روش زیر استفاده کنید:
یک قاشق چای خوری نمک را در یک فنجان آب جوش حل کنید تا داروی فوق العاده ای بسازید. این محلول التهاب را کم کرده و بقایای آلودگی را از دهان شما پاک می کند. ۳۰ ثانیه آن را در دهان تان بچرخانید و بعد بیرون بریزید.
اگر هم حوصله درست کردن آب نمک را ندارید، یک سرم نمکی از داروخانه بخرید و تا چند روز از محلولی که در سرم وجود دارد غرغره کنید.

ماساژ لثه
این روش همیشه موثر نیست، ولی کمی به کاهش درد دندان کمک می کند و آن این است که لثه اطراف دندانی را که درد می کند، خیلی آرام بمالید.

پیاز :
یک تکه کوچک پیاز را روی دندان خود قرار دهید و خیلی آرام آن را گاز بزنید تا اثر کند.

گشنیز :
اولین کاربرد گشنیز استفاده از آن به عنوان دهان شویه است به این ترتیب که یک قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز را در یک لیوان آّب جوش ریخته و بمدت ۵ دقیقه دم کنید
سپس آنرا برای شستن دهان ، دندان و گلو غرغره کنید.دومین کاربرد گشنیز به خواص ضد درد این گیاه باز می گردد و می توان از آن به عنوان مسکن دندان درد استفاده نمود.
حدود ۱۰ گرم تخم گشنیز را در چهار لیتر آب ریخته و بگذارید بجوشد تا حجم آن به یک لیتر برسد آن را کمی سرد کنید و در دهان مزمزه کنید
به این ترتیب درد دندان شما تسکین خواهد یافت.ضمن اینکه جویدن تخم گیشنیز نیز تا حدود زیادی به کاهش دندان دردشما کمک می کند.

مراقبت های دندان در بین مادران باردار به دو قسمت تقسیم می شود:
• قبل از بارداری
• در حین بارداری
مراقبت مناسب از دندان و لثه در طول بارداری اهمیت زیادی دارد. بارداری باعث تغییرات هورمونی ای می شود که احتمال ابتلا به بیماری لثه را افزایش می دهد و این مساله به نوبه خود بر سلامت بچه ای که در راه است، تاثیر گذار است. در ادامه نکاتی در مورد نحوه مراقبت مناسب از دهان و دندان قبل، در حاملگی و پس از باردرای ارائه می شود، که به پیشگیری از دندان درد در دوره بارداری کمک می کند.

چند تذکر

۱٫ بسیاری از بیماران با آنکه نقاط سیاه و سفید پوسیدگی را بر روی دندان های خود می بینند اما اقدامی در جهت درمان نمی کنند. هنگامیکه به آنها گفته می شود که این دندان ها نیاز به پرکردن دارند، معمولا می گویند: “اما این دندان ها دردی ندارند” خوبست بدانیم که درد نداشتن دندان ها دلیل سالم بودن آنها نیست. فقط هنگامی می توانید از سالم بودن دندان هایتان مطمئن شوید که دندانپزشک پس از معاینه سلامت آنها را تایید نماید. به این دلیل لازم است هر شش ماه یکبار برای معاینه دندان هایتان به مراکز دندانپزشکی مراجعه نمایید.

۲٫ گذاردن آسپرین بر روی دندانی که درد دارد نه تنها باعث تسکین نمی شود بلکه در اغلب موارد سبب آسیب و سوختگی مخاط دهان نیز می گردد.

www.drmomenzadeh.com

تهران،خیابان مطهری،تقاطع سهروردی شمالی،ضلع شمال شرقی تقاطع،پلاک۲۷۳،طبقه‌ی اول،واحد۶
شنبه تا چهارشنبه ساعت ۱۵/۳۰ تا ۱۸ عصر
سه‌شنبه و پنج‌شنبه ساعت ۹ صبح
تلفن
۰۲۱-۸۸۴۶۰۶۰۵
۰۲۱-۸۸۴۴۹۳۳۵

برچسب ها کوتاه آموزشی
مقالات مرتبط
جدیدترین مـقالات آموزشی
ساعات پذیرش بیمار
شنبه تا چهار شنبه: 14 تا 17 عصر
تلفن: 88460605-021  ,  88449335-021
تلفن‌همراه:09198172104-09338866615
بالا