ماساژ درمانی

ماساژ درمانی علم به‌ کارگیری یا دست‌کاری بافت‌های نرم بدن به ‌منظور نرمال‌سازی یا به حالت عادی در آوردن آن بافت‌ها است و شامل تکنیک‌های دستی مانند اعمال فشار ثابت یا متحرک، نگه‌داشتن و یا حرکت دادن یا باعث حرکت شدن بدن است.

ماساژ درمانی یک عامل مهم در گروه سه تایی درمان فیزیکی است، زیرا در جهش انداختن و سرعت بخشیدن به  قابلیت درمان طبیعی بدن از طریق روش‌های ماساژ جامع، تمرکز دارد. هنگامی که ماساژ درمانی همراه با درمان‌های فیزیکی و پزشکی ورزشی استفاده می‌شود، بدن  به ‌راحتی می‌تواند در بهبود خود به خودش کمک کند و خود را برای چالش‌های پیش رو بهتر آماده کند.

مزایای ماساژ درمانی

مزایای ماساژ درمانی گسترده است. درمان به ‌وسیله ماساژ درمانی یک اثر درمانی دارد که سلامت را بهبود می‌دهد زیرا مستقیماً روی سیستم عضلانی، عصبی، گردش خون و غدد لنفاوی (ایمنی) تأثیر می‌گذارد، بنابراین می‌تواند:

* غیرتهاجمی، آرامش‌بخش و طبیعی است. از این‌رو به طور کلی یک درمان بی‌خطر برای اکثر مردم در نظر گرفته شده است.

* از بین بردن فشار عصبی و یا به دام افتادن

* در کنترل درد حاد یا مزمن مؤثر است.

* غیر فعال کردن نقاط ماشه‌ای کم‌توان (تحقیقات نشان داده است، نقاط ماشه ممکن است عامل تا 74٪ از درد روزمره هر فرد باشد)

* ترمیم و تقویت تن و عملکرد عضلانی

* بهبود گردش خون: خون شما مواد مغذی را به میلیون‌ها میلیون سلول در سر تا سر بدن شما حمل می‌کند و سپس مواد زائد را به بیرون از سلول‌های بدن انتقال می‌دهد تا از سلول‌های بدن خارج شوند.

* کمک به تبادل بهتر مواد مغذی در سطح سلول‌ها و سم‌زدایی دقیق‌تر بدن

* افزایش انعطاف‌پذیری و دامنه حرکت بدن

* آرامش سیستم عصبی

در چه شرایط خاصی ماساژ درمانی می‌تواند کمک‌کننده و مفید باشد؟

ماساژ درمانی و کاردرمانی به طور چشمگیری می‌تواند در موقعیت‌های متفاوت کمک‌کننده باشد و به درمان بسیاری از بیماری‌ها کمک کند (هر چند ماساژ درمانی نمی‌تواند در همه موارد مفید باشد). در اینجا فقط یک لیست کوتاه از برخی شرایط و بیماری‌ها که ماساژ درمانی و درمان دستی برای درمان آن‌ها مفید هست، آمده است:

* در وضعیت بد انحراف ستون فقرات، پاسچر یا وضعیت تحریف‌شده، و اسکولیوز

* درد

* گردن درد 

* درد شانه

* بازو، مچ دست و دست درد 

* درد ناحیه بالا و اواسط کمر

* درد پایین کمر

* درد مفصل ران

* زانودرد

* پادرد

* درد و التهاب غلاف کف پا 

* انگشتان چکشی، انگشتان پا پنجه‌ای، انگشتان پا پتکی

* آرنج گلف‌باز، آرنج تنیس‌باز ، درد آرنج میانی، درد آرنج جانبی

* انگشت ماشه‌ای و بیماری دوپویترن

* درد مزمن، فیبرومیالژیا، و سندرم خستگی مزمن

* سردرد، سردردهای میگرنی، و سردرد تنشی

* اختلال عملکرد مفصل گیجگاهی فکی

* سندرم تونل کارپال

* سندرم خروجی قفسه سینه

* شانه منجمد

* شلاق زدن

* سیاتیک و سیاتیک کاذب و مصنوعی

* کشیدگی عضله و رگ به رگ شدن آن 

* التهاب تاندون

* آسم

* یبوست

* اختلالات خواب

* شین اسپلینت

* التهاب تاندون آشیل

* آرتروز گردن و زانو

 تکنیک‌های ماساژ درمانی

تکنیک‌های ماساژ درمانی شامل موارد زیر است :

* ماساژ بافت‌های عمومی بدن با تمرکز بر منطقه آسیب‌دیده و دردناک

* ماساژ عصبی عضلانی

* به عنوان درمان دستی ماشه‌ای

* تکنیک‌های ماساژ سوئدی

* ماساژ ورزشی

* ماساژ بافت‌های عمیق

ماساژ کف پا نیز جهت تقویت ایمنی، انرژی و جوان سازی، تعادل و هماهنگی و ... مفید می باشد.

هر آنچه که شما در جستجوی آن هستید، توسط درمانگران ماساژ آموزش‌دیده و بسیار باتجربه انجام می‌شود که انواع درمان را با مهارت و دقت انجام می‌دهند. آن‌ها با سطوح مختلف از فشار و روش‌های متفاوت، می‌توانند به بدن شما کمک کنند تا درد خود را از طریق روش‌های کاملاً طبیعی التیام دهد.

روش ماساژ درمانی چگونه است؟

پس از این که  یک آسیب در عضلات بیمار رخ بدهد، بیمار معمولاً از استفاده آن عضلات بدن تا زمانی که آسیب شفا پیدا کند و التیام یابد، اجتناب می‌کند. در طول این زمان، این عضلات منطقه آسیب‌دیده، بدون استفاده و بدون حرکت باقی می‌مانند. در نتیجه این بافت‌های عضلانی بسیار سفت می‌شوند و تغییر شکل می‌دهند. برای درمان و بازسازی عضلات بدون استفاده و بی‌تحرک، از ماساژ درمانی پزشکی استفاده می‌شود. این ماساژ درمانی به ارتقاء حرکت سالم و عملکرد ناحیه تازه التیام‌یافته بدن کمک می‌کند. در حالی که از وقوع آسیب‌های بیشتر هم جلوگیری می‌کند.

در طول یک جلسه ماساژ درمانی، درمانگر ماساژ، با مهارت‌های دستی بافت‌های نرم بدن را با استفاده از تکنیک‌های مختلف ماساژ می‌دهد و احتمالاً از سایر روش‌های درمانی  از قبیل درمان سرد یا گرم برای بهبود استفاده می‌کند. ماساژ پزشکی به منظور بهبود کلی بیمار استفاده می‌شود. هر جلسه به‌طور معمول بین 45 تا 60 دقیقه طول می‌کشد.

ماساژ پزشکی، روش درمانی نیست که در دسترس هر کسی باشد. این روش درمانی به طور خاص برای آن دسته از افراد که دوره نقاهت بعد از آسیب یا جراحی را می‌گذرانند و نیاز به توان‌بخشی عضلانی دارند، طراحی شده است. ماساژ باید پس از مشاوره با یک متخصص طب فیزیکی و توان‌بخشی برای جلوگیری از هر گونه آسیب بیشتر به ناحیه التیام‌یافته انجام شود. هدف ماساژ این است که از یک سری از درمان‌های دستی برای اصلاح نواحی آسیب‌دیده سیستم ماهیچه اسکلتی یا استخوانی استفاده شود. در عین حال درد هم باید کاهش پیدا کند.

ترکیب دقیق روش‌های درمانی به بیمار و نیازهای فردی وی بستگی دارد. متخصص طب فیزیکی در ابتدا یک ارزیابی از بیمار انجام می‌دهد و نیازهای خاص بیمار را تعیین می‌کند. همچنین نواحی خاص بدن بیمار که دچار مشکل شده و نیاز به درمان دارد را تشخیص می‌دهد. اغلب، به بیمار نیز یک سری از تکنیک‌های ماساژ که خودش می‌تواند به تنهایی در خانه انجام دهد،آموزش داده می‌شود.ماساژ پزشکی و تمرینات خانگی بهبود سلامتی و تناسب‌اندام بیمار را بیشتر تقویت می‌کند.

موارد منع ماساژ

به نظر می‌رسد ماساژ درمانی چند خطر جدی داشته باشد. اگر توسط یک درمانگر آموزش‌دیده و باتجربه انجام شود و اگر هشدارهای مناسب به خوبی دنبال شوند، تعداد صدمات جدی گزارش‌شده  بسیار کم می‌شود. عوارض جانبی ماساژ درمانی ممکن است شامل درد به طور موقت یا ناراحتی، کبودی، تورم و حساسیت یا آلرژی به روغن‌های ماساژ باشد.

هشدارها در مورد ماساژ درمانی عبارت‌اند از:

* از ماساژ شدید برای افراد مبتلا به اختلالات خونریزی، تعداد پلاکت خون پایین و یا کسانی که داروهای رقیق‌کننده خون مانند وارفارین مصرف می‌کنند، اجتناب شود.

* ماساژ نباید در هر ناحیه از بدن با لخته شدن خون، شکستگی، زخم باز یا التیام‌یافته، عفونت‌های پوستی، استخوان‌های ضعیف (مانند پوکی استخوان یا سرطان) و یا ناحیه‌ای که اخیراً یک عمل جراحی در آن انجام شده است، انجام شود.

* اگر چه ماساژ درمانی به طور کلی برای بیماران مبتلا به سرطان امن به نظر می‌رسد، آن‌ها باید قبل از داشتن ماساژهایی که با فشارهای شدید و عمیق همراه است، با انکولوژیست خود مشورت کنند. معمولاً هر گونه فشار مستقیم روی تومور توصیه نمی‌شود. بیماران مبتلا به سرطان باید هر گونه نگرانی در مورد ماساژ درمانی را با انکولوژیست خود در میان بگذارند.

* زنان باردار باید قبل از ماساژ درمانی با پزشک خود مشورت کنند.

برای برخی از بیماری‌ها و شرایط پزشکی ماساژ درمانی به طور کلی منع شده است و یا باید در زمان خاصی از آن اجتناب شود. این بیماری‌ها شامل موارد زیر هستند:

* بیماری‌های سیستمیک مسری یا عفونی، از جمله سرماخوردگی

* شرایط حاد که نیاز به کمک‌های اولیه یا مراقبت‌های پزشکی دارند.

* فشارخون شدید ناپایدار

* تب بالا و قابل‌توجه

 

مقالات مرتبط
جدیدترین مـقالات آموزشی
ساعات پذیرش بیمار
شنبه تا چهار شنبه: 14 تا 17 عصر
تلفن: 88460605-021  ,  88449335-021
تلفن‌همراه:09198172104-09338866615
بالا