کمردرد عصبی چیست؟

آدم‌های زیادی را در سنین مختلف دیده‌ایم که دائم از کمردرد شکایت می‌کنند و از درد آن به ستوه آمده‌اند. این افراد گاهی به غیر از دردهای شدید، از افسردگی و اضطراب هم رنج می‌برند.کمردرد بیماری شایعی است که تقریبا هر فردی در طول زندگی خود به آن مبتلا می شود و انواع متفاوتی دارد که عبارتند از کمر درد حاد (شدید)، مزمن و عصبی. کمردرد ممکن است به صورت ناگهانی شروع شود یا به مرور زمان علائم آن آشکار شود.

افسردگی و کمردرد رابطه دارند؟

بله، انسان 3 بعد بیولوژیک دارد؛ یکی مربوط به جسم او است که شامل دستگاه گوارش، قلب، ادراری و... می‌شود، دیگری به وضعیت اجتماعی او برمی‌گردد و اینکه چه نوع روابطی با دیگران دارد و بعد آخر به روان او مربوط است. به این معنی که از نظر احساسی چه واکنش‌هایی دارد. طبیعی است که هر 3 این موارد روی یکدیگر اثر دارند. مثلا کسی که مضطرب است یا زود عصبانی می‌شود، ممکن است دچار فشار خون شود یا نتواند با دیگران ارتباط خوبی برقرار کند. از طرفی، انتقال درد از طریق اعصاب انجام می‌شود و فرایند پیچیده‌ای دارد و سلول‌های عصبی بدن پیام‌دهنده این کار هستند.

در بیشتر انواع دردهای عصبی، همه ی نشانه های آسیب اصلی و اولیه از بین رفته اند و دردی که شخص احساس می کند، به آسیب یا بیماری قابل مشاهده ای مربوط نمی باشد. در این نوع درد، عصب های خاصی، ارسال پیام های درد به مغز را، حتی زمانی که هیچ آسیب پیشرونده ای در بافت وجود ندارد، ادامه می دهند.

درد عصبی، با درد ناشی از آسیب اولیه و زمینه تفاوت زیادی دارد. اگر چه که اطلاعات کاملی در مورد آن بدست نیامده است، ولی تصور این است که آسیب به اعصاب حسی یا حرکتی در سیستم عصبی محیطی، می تواند به صورت بالقوه باعث نوروپاتی (بیماری عصبی) شود.

احساسی که فرد بیمار از درد عصبی دارد، متفاوت با درد اسکلتی عضلانی می باشد و معمولا این درد با اصطلاحات زیر توصیف می شود: شدید، تیز، تیر کشنده، سوزشی، سرد و یا بی حسی پیش رونده، گزگز یا ضعف. ممکن است احساس کنید که این درد در طول مسیر عصب از ستون فقرات به بازوها،دستها یا پاها حرکت می کند. فهم درد عصبی بسیار مهم است زیرا که روش های درمانی آن، بسیار متفاوت با روش های درمانی انواع دیگر کمردرد می باشند. برای مثال داروهای مخدر مانند مورفین و NSAID ها مانند ایبوپروفن، برای تسکین کمر درد عصبی موثر نمی باشند. درمان های درد عصبی شامل داروهای خاص، تزریقات بلوک عصبی و تعدادی از مداخلات درمانی استفاده شده برای درد مزمن می باشند.

همین الان این لینک را جهت تله ویزیت (ویزیت آنلاین) پروفسور دکتر سیروس مومن زاده کلیک کنید.

چرا آدم‌های عصبی بیشتر در ناحیه کمر احساس درد می‌کنند؟

اضطراب و نگرانی احساس درد را بیشتر می‌کند. مثلا فردی که می‌گوید قبلا این همه درد نداشتم و یکباره دردم زیاد شده، احتمالا وضعیتش تغییر کرده و سخت‌تر شده است و سردرد و کمردرد از شایع‌ترین دردهایی است که این افراد از آن شکایت می‌کنند. البته باید قبل از اینکه بگوییم فرد به‌دلیل افسردگی دچار این درد شده، کمردرد را با گرفتن عکس از کمر بررسی کنیم چون همیشه این مشکل به‌دلیل اضطراب پیش نمی‌آید و مسائل روان‌پزشکی باعث تشدید این مشکل می‌شود.

علت و علائم و درمان کمردرد عصبی

درد عصب سیاتیک کمر یا کمردرد عصبی اغلب اشاره به کمر دردی دارد که معمولاً به صورت تیر کشیدن در ناحیه کمر، ران ها، پشت و پایین پا احساس می شود. معمولاً، درد سیاتیک پا فقط یک طرف بدن را تحت تاثیر خود قرار می دهد. در این حالت درد می تواند به صورت ناگهانی ایجاد شده یا به تدریج و با گذشت زمان افزایش پیدا کند

کمر دردعصبی مکانیکال نیز ازجمله مهم‌ترین علل کمردرد محسوب می‌شود. یعنی کمردردهایی که با فعالیت تشدید می‌شود و با استراحت بهتر می‌شود که عموماً ۸۵ % علت کمردردها را شامل می‌باشد.

کمردردعصبی یا همان درد سیاتیک کمر در اکثر مواقع در نتیجه فتق دیسک کمر یا جا به جا شدن دیسک از محل صحیح آن ایجاد می شود و در اینگونه مواقع معمولاً دیسک به ریشه های اعصابی که متصل به عصب سیاتیک است، فشار وارد می کنند.

هنگامی که عصب تحت فشار قرار می گیرد، عملکرد عادی آن دچار اختلال شده و این شرایط ایجاد ضعف در عضلات، بی حسی ، ضعف ساق پا یا احساس سوزش کف پا و کمر را به همراه دارد. گاهی اوقات این علائم با درد، اضطراب و تشویش همراه است که برای درمان ضعف ساق پا و سوزش کف پا باید به پزشک مراجعه نمود.

 

مطلب پیشنهادی جهت مطالعه :اگر کمر درد یا گردن درد را درمان نکنید چه اتفاقی می افتد؟

تلقین در تشدید این بیماری چقدر موثر است؟

افراد افسرده، افراد ملول و ناراحتی هستند که نمی‌توانند افکار خود را کنترل کنند و در واقع می‌توان گفت افکارآنها بر آنها مسلط شده و به شدت آزارشان می‌دهد. در مواردی که بیماری نیز بر افراد افسرده عارض می‌شود، فکر خود را عمیقا متوجه بیماری می‌کنند و به نوعی با تلقین شدید بیماری، خود را در معرض درد‌های شدیدتری قرار می‌دهند. با مثالی ساده شاید بتوان بهتر این مساله را توضیح داد. فرض کنیم فرد افسرده‌ای دچار سر‌درد شده است. او به محض دچار شدن به این بیماری موقت، فکر خود را به آن معطوف و به خود تلقین می‌کند که دچار درد بسیار شدیدی شده است. این تلقینات باعث می‌شود درد را با شدت بسیار بیشتری از آنچه است، حس کند.

چه نوع افرادی بیشتر در معرض این بیماری هستند؟

افراد دچار بیماری‌های جسمانی مزمن که همواره درد می‌کشند، 3 برابر افراد معمولی در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های روانی، از جمله تغییر حالت و اضطراب هستند. این افراد اگر دچار افسردگی شوند، احتمال اینکه افسردگی در آنها به یک بیماری مزمن تبدیل شود، 3 برابر افراد عادی است. کمردرد باعث می‌شود روند بهبود افسردگی به تاخیر بیفتد و از سوی دیگر افسردگی باعث دیرتر بهبود یافتن کمردرد می‌شود. مثلا این امکان وجود دارد که بیمار هیچ‌گونه تمایلی به شرکت در برنامه‌های توانبخشی نشان ندهد. ضمنا افسردگی باعث می‌شود شخص از اجتماع دوری کند و این انزوا باعث بدتر شدن بیماری او می‌شود.

مقالات مرتبط
جدیدترین مـقالات آموزشی
ساعات پذیرش بیمار
شنبه تا چهار شنبه: 14 تا 17 عصر
تلفن: 88460605-021  ,  88449335-021
تلفن‌همراه:09198172104-09338866615
بالا