آیا از زانو درد مزمن رنج می برید؟
آرتروز یک بیماری شایع است که بسیاری از افراد با افزایش سن تجربه می کنند. زانوها به طور روزانه تحت فشار و فشار زیادی قرار می گیرند که آنها را بسیار مستعد ابتلا به این بیماری می کند. در این زمان، هیچ درمانی برای آرتریت وجود ندارد، اما این بدان معنا نیست که باید با درد زندگی کنید. درمان های زیادی وجود دارد که می تواند به شما در مدیریت درد و از سرگیری یک سبک زندگی فعال کمک کند.
برای تعیین قرار ملاقات با متخصص درد در رابطه با درمان آرتروز زانو، با کلینیک درد پروفسور سیروس مومن زاده تماس بگیرید.
علائم آرتروز زانو
علائم آرتروز زانو ممکن است شامل موارد زیر باشد:
-
درد، که در هنگام فعالیت زیاد میشود اما با استراحت کمی بهتر میشود
-
ورم
-
احساس گرما در مفصل
-
سفتی در زانو، به خصوص در هنگام صبح یا نشستن طولانی مدت
-
کاهش تحرک زانو، سخت شدن فعل نشستن و پیاده شدن از ماشین و راه رفتن
-
صدای جیرجیر و ترق ترق کردن که هنگام حرکت زانو شنیده میشود
علت آرتروز زانو
شایعترین علت آرتروز زانو افزایش سن است. تقریباً همه در نهایت به درجاتی از آرتروز مبتلا میشوند. با این حال، چندین عامل خطر ابتلا به آرتریت زانو را افزایش میدهد:
-
سن: با افزایش سن، توانایی غضروف برای التیام یافتن کاهش مییابد.
-
وزن: وزن باعث افزایش فشار بر روی تمام مفاصل به خصوص زانوها میشود. هر کیلوگرم وزنی که اضافه میشود 2 تا 3 برابر وزن اضافی بر روی زانوها اضافه میکند.
-
وراثت: وراثت شامل جهشهای ژنتیکی است که ممکن است فرد را بیشتر در معرض ابتلا به آرتروز زانو قرار دهد. همچنین ممکن است به دلیل ناهنجاریهای ارثی در شکل استخوانهایی باشد که مفصل زانو را احاطه کردهاند.
-
جنسیت: احتمال ابتلا به آرتروز زانو در زنان 55 ساله و بالاتر بیشتر از مردان است.
-
آسیبهای فشاری مکرر: اینها معمولاً نتیجه نوع شغلی است که یک فرد دارد. افرادی که دارای مشاغل خاصی هستند که شامل فعالیتهای زیادی است که میتواند به مفصل به طور مداوم فشار وارد کند، مانند زانو زدن، چمباتمه زدن یا بلند کردن وزنههای سنگین (24 کیلوگرم یا بیشتر)، بیشتر در معرض ابتلا به آرتروز زانو هستند.
-
ورزش حرفهای: ورزشکارانی که در فوتبال، تنیس یا دویدن طولانی مدت فعالیت میکنند، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به آرتروز زانو باشند. این بدان معناست که ورزشکاران باید اقدامات احتیاطی را برای جلوگیری از آسیب انجام دهند. با این حال، مهم است که توجه داشته باشید که ورزش متوسط منظم مفاصل را تقویت میکند و میتواند خطر ابتلا به آرتروز را کاهش دهد. در واقع، ضعف عضلات اطراف زانو میتواند منجر به آرتروز شود.
-
بیماریهای دیگر: افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید، دومین نوع رایج آرتریت، نیز بیشتر در معرض ابتلا به استئوآرتریت هستند. افراد مبتلا به برخی اختلالات متابولیک، مانند اضافه بار آهن یا هورمون رشد بیش از حد نیز در معرض خطر ابتلا به آرتروز زانو هستند.
تعیین بهترین دوره درمانی
انواع مختلفی از آرتریت وجود دارد، به این معنی که درمان به علت آرتریت و شدت بیماری بستگی دارد. شایع ترین شکل آرتریت، آرتروز است. این به دلیل فرسودگی غضروف از فعالیت های روزانه است. سال ها طول می کشد تا غضروف ها تا این مرحله فرسوده شوند، به همین دلیل است که آرتروزدر افراد مسن شایع تر است.
یکی دیگر از انواع رایج آرتریت، آرتریت روماتوئید است. این یک بیماری خودایمنی است، که وضعیتی است که باعث میشود سیستم ایمنی بدن شما به سمت خود حرکت کند و به بافتهای سالم حمله کند.
درمان های غیر جراحی برای آرتریت و آرتروز زانو عبارتند از:
-
بلوک های عصبی اپیدورال – تزریق کورتیکواستروئید به فضای اپیدورال ستون فقرات .این درمان اعصاب خاصی را از ارسال سیگنال های درد به مغز مسدود می کند.
-
پرولوتراپی - یک درمان غیر تهاجمی که می تواند منجر به تسکین طولانی مدت شود. ایده پشت این درمان این است که با تزریق یک محلول بدون استروئید از دکستروز و ماده بی حس کننده به مفصل، توانایی بهبودی بدن را تحریک کند.
-
پلاسمای غنی از پلاکت (PRP Therapy) - PRP به زانو تزریق می شود تا روند بهبودی را تحریک کند. پلاکت ها نقش مهمی در مکانیسم های درمانی بدن دارند.
-
درمان با سلول های بنیادی - سلول های بنیادی از بدن شما استخراج می شوند و به زانو تزریق می شوند. سلولهای بنیادی ویژگیهای هر سلولی را که احاطه کردهاند به خود میگیرند، بنابراین میتوانند به بازسازی غضروف فرسوده کمک کنند.
درمان های ممکن
-
تزریقات مفصلی
-
پرولوتراپی
-
نوروتومی با فرکانس رادیویی
-
درمان با سلولهای بنیادی
-
نوروتومی با فرکانس رادیویی
-
بلوک عصبی ژنیکولی نوروتومی رادیوفرکانسی
-
پلاسمای غنی از پلاکت (پی آر پی تراپی)
-
درمان ویسکومپلنتیشن برای آرتریت زانو