پاها هر روز ما را از اینجا به آنجا می برند، اما تا زمانی که آسیب نبینند ممکن است زیاد به آنها فکر نکنید و به محض اینکه دچار مشکل شوند شما به دنبال درمان میگردید. برای دریافت درمان مناسب، باید مشکل را شناخت. اولین چیزی که باید در نظر بگیرید این است که درد در کجا قرار دارد.
درد پاشنه
اگر درد در پاشنه پا باشد، ممکن است به التهاب کف پا مبتلا شده باشید. این یک تحریک یا التهاب نوار بافت سختی است که استخوان پاشنه را به انگشتان پا متصل می کند. معمولاً صبحها وقتی از رختخواب بلند میشوید، بدترین درد را دارد. می توانید آن را در پاشنه پا یا قوس خود احساس کنید.
برای درمان آن:
-
به پای خود استراحت دهید.
-
کشش عضلات پاشنه و پا را انجام دهید.
-
مسکن های بدون نسخه مصرف کنید.
-
کفش هایی بپوشید که دارای قوس خوب و زیره بالشتک هستند.
خار پاشنه یکی دیگر از منابع درد پا است. اینها رشد غیر طبیعی استخوان در پایین پاشنه هستند. می توانید آنها را از پوشیدن کفش های نامناسب یا راه رفتن یا وضعیت بدنی غیرعادی یا حتی فعالیت هایی مانند دویدن دریافت کنید. خارها ممکن است در حین راه رفتن یا ایستادن درد داشته باشند. بسیاری از مردم آنها را دارند، اما بیشتر آنها درد ندارند. افرادی که کف پای صاف یا قوس کف پای زیاد دارند، بیشتر در معرض خار پاشنه دردناک هستند.
برای درمان آنها:
-
از کفی طبی مناسب استفاده کنید
-
کفشهایی بپوشید که مناسب باشند و کفی ضربهگیر داشته باشند.
-
مسکن های بدون نسخه مصرف کنید.
-
به پای خود استراحت دهید.
-
فیزیوتراپی را امتحان کنید.
-
اگر همچنان درد دارید، از پزشک خود در مورد اقدامات پزشکی سوال کنید.
همچنین بخوانید:علت درد پاشنه پا چیست و خار پاشنه چه نوع بیماری است
کبودی پاشنه پا کبودی عمیق لایه چربی پاشنه است. اغلب ناشی از ضربه است، اما ممکن است پس از پا گذاشتن روی یک جسم سخت نیز اتفاق بیفتد. درد مثل این است که روی سنگریزه راه می روید. به تدریج خود به خود از بین می رود.
در عین حال:
-
به پای خود استراحت دهید.
-
روی پاشنه پا کمپرس یخ بگذارید
-
مسکن های بدون نسخه مصرف کنید.
شکستگی پاشنه معمولاً آسیبی با ضربه زیاد مانند سقوط یا تصادف رانندگی است. ممکن است استخوان پاشنه نه تنها بشکند، بلکه ممکن است خرد شود. درد پاشنه پا، کبودی، تورم یا مشکل در راه رفتن علائم اصلی هستند.
پیشنهادی برای درمان آن:
-
به پاشنه پا فشار نیاورید می توانید از عصا استفاده کنید.
-
از پاشنه پا با پد محافظت کنید.
-
برای محافظت از استخوان پاشنه از آتل یا گچ استفاده کنید.
-
از پزشک خود در مورد مسکن های بدون نسخه یا نسخه ای سوال کنید.
-
فیزیوتراپی را امتحان کنید.
-
اگر هنوز درد دارید، از پزشک خود در مورد جراحی سوال کنید.
آرتریت پسوریاتیک (PsA) ترکیبی از یک اختلال پوستی (پسوریازیس) و التهاب مفاصل (آرتریت) است. این یک وضعیت طولانی مدت است که می تواند در خانواده ها ایجاد شود. PsA ممکن است باعث سفتی و درد ضرباندار در تاندونهای انگشتان دست، انگشتان پا و سایر مفاصل شود.
برای درمان آن:
-
برای موارد خفیف PsA، پزشک ممکن است یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) را برای مسدود کردن مواد شیمیایی که باعث تورم در مفاصل میشوند، توصیه کند. می توانید این دارو را از داروخانه (آسپرین، ایبوپروفن یا ناپروکسن) یا با نسخه تهیه کنید.
-
درمان سرد و گرم را امتحان کنید. گرما به گردش خون برای کاهش سفتی کمک می کند. سرما تورم را کاهش میدهد.
-
استرس خود را مدیریت کنید، که می تواند باعث شعله ور شدن PsA شود.
-
برای موارد شدید، ممکن است به داروهای قوی تری نیاز داشته باشید. گزینه ها شامل داروهای ضد روماتیسمی اصلاح کننده بیماری (DMARDs)، از جمله داروهای بیولوژیک و کورتیکواستروئیدها است.
:همچنین بخوانیددرد آرتریت پسوریاتیک چیست و کدام ک از اعضای بدن را درگیر می کند؟
درد نرمی کف پا
متاتارسالژی. این درد و التهاب را در قسمت نرمی کف پا یعنی بعد از گودی کف پا و قبل از پنجه ها احساس میشود. کفش های نامناسب علت معمول هستند. اما ممکن است از فعالیت های شدید مانند دویدن یا پریدن به آن مبتلا شوید.
برای درمان آن:
-
مسکن مصرف کنید.
-
یخ بزنید و به پای خود استراحت دهید.
-
کفش راحت بپوشید.
-
استفاده از کفش طبی
همچنین بخوانید: متاتارسالژی یا درد زیر پنجه پا
نوروم مورتون باعث ضخیم شدن بافت اطراف اعصاب بین پایه انگشتان پا (معمولاً بین انگشتان سوم و چهارم) می شود. معمولاً درد، احساسات عجیب و غریب یا بی حسی را روی توپ پای خود احساس میکنید. زنان اغلب این مشکل را دارند که می تواند ناشی از پوشیدن کفش های پاشنه بلند یا کفش های تنگ باشد.
برای درمان آن:
-
برای کاهش فشار بر روی عصب، کفش مناسب استفاده کنید.
-
یک استروئید یا تزریق دیگری در پا انجام دهید.
-
مسکن مصرف کنید.
-
از کفش های پاشنه بلند یا کفش هایی با پنجه باریک استفاده نکنید.
-
از فعالیت هایی که بر نوروما فشار وارد می کند خودداری کنید.
-
از پزشک خود در مورد جراحی بپرسید.
:همچنین بخوانید علت بروز مورتون نوروما (درد و گزگز سینه پا و بین انگشتان پا) چیست؟
سزاموئیدیت. در نزدیکی انگشت شست پا دو استخوان وجود دارد که فقط توسط تاندون ها به هم متصل شده اند. آنها سزاموئید نامیده می شوند. هنگامی که تاندون های اطراف آنها آسیب دیده و ملتهب می شوند، دچار سیسموئیدیت می شوید. این نوعی التهاب تاندون است که در بین دوندگان و رقصندگان باله رایج است.
برای درمان آن:
-
به پاهای خود استراحت دهید.
-
قرار دادن کمپرس یخ در جایی که درد دارد.
-
در یک کفش راحت از پد زیر پا استفاده کنید.
-
انگشت شست پا را بچسبانید تا مفصل بی حرکت شود و امکان بهبودی فراهم شود.
-
کفش های پاشنه کوتاه بپوشید.
-
از پزشک خود در مورد تزریق استروئید بپرسید.
درد قوس یا گودی کف پا
فاشیای کف پا. این شایع ترین علت درد قوس است. فاشیای کف پا می تواند پاشنه پا، قوس یا هر دو را درگیر کند. درمان بدون توجه به محل یکسان است. برای کف پا مداوم سیویت، تزریق مخلوطی از استروئید و بی حس کننده موضعی می تواند مفید باشد.
:همچنین بخوانید پلانتار فاشئیت یا درد کف پا
افتادگی قوس یا صافی کف پا، زمانی اتفاق میافتد که قوسهای پا صاف میشوند (اغلب هنگام ایستادن یا راه رفتن)، که باعث درد پا و سایر مشکلات میشود. صافی کف پا را می توان با درج کفش، تنظیم کفش، استراحت، یخ، استفاده از عصا یا بریس پیاده روی یا فیزیوتراپی درمان کرد. گاهی اوقات جراحی لازم است.
درد انگشت پا
نقرس، که نوعی آرتریت است، می تواند باعث درد در انگشتان پا شود. کریستال ها در مفاصل انگشت پا جمع می شوند و باعث درد و تورم شدید می شوند. انگشت شست پا اغلب تحت تأثیر قرار می گیرد.
برای درمان آن:
-
به پا استراحت دهید.
-
منطقه را یخ زده
-
از داروهایی مانند یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID)، پردنیزون، کلشی سین یا آلوپورینول استفاده کنید.
-
از خوردن غذاهایی که می توانند نقرس را بدتر کنند اجتناب کنید.
:همچنین بخوانید علل و علائم درد نقرس
بونیون یک برآمدگی استخوانی در امتداد لبه پا، در کنار پایه شست پا است. با ناهماهنگی مفصل انگشت اول همراه است. هر کسی می تواند آنها را بگیرد، به خصوص اگر کفش های نامناسب یا ناراحت کننده بپوشند. اغلب با بالا رفتن سن افراد ظاهر میشود. افرادی که بونیون دارند اغلب انگشت چکشی نیز دارند. سعی کنید کفش های راحت تری را بپوشید یا از جا کفشی استفاده کنید. اگر هنوز درد دارید، پزشک ممکن است جراحی را پیشنهاد کند.
انگشت چکشی زمانی است که انگشت دوم، سوم یا چهارم در مفصل میانی خم می شود و ظاهری چکش مانند ایجاد می کند. این می تواند ناشی از عدم تعادل عضلانی باشد، اما همچنین می تواند با پوشیدن کفش های نامناسب ایجاد شود.
پزشک احتمالاً توصیه میکند که کفشهایی با پنجه پهن بپوشید. همچنین ممکن است تمریناتی را برای کشش عضلات انگشت پا به شما بدهند. اگر همچنان مشکل دارید، می توانید با پزشک خود در مورد جراحی صحبت کنید.
پنجه پا زمانی است که انگشت به سمت پایین یا بالا می رود و نمی تواند صاف شود. این اغلب نتیجه آسیب عصبی ناشی از بیماری هایی مانند دیابت یا اعتیاد به الکل است که ماهیچه های پای شما را ضعیف می کند. بدون کفش مخصوص برای قرار دادن پنجه پا، ممکن است دچار تحریک و پینه شوید.
برای درمان آن:
-
تغییر به کفش مناسب تر. از کفش های پاشنه بلند و تنگ خودداری کنید.
-
حرکات کششی برای انگشتان پا و مفاصل پا انجام دهید.
-
درج کفش را امتحان کنید.
-
از پزشک خود در مورد جراحی بپرسید.
همچنین بخوانید: درمان انگشت چکشی پا
زمانی که پوست یک یا هر دو طرف ناخن پا روی ناخن رشد میکند، ناخن رشد کرده است. ممکن است دردناک باشد و ممکن است منجر به عفونت شود.
برای درمان آن:
-
روزی چهار بار پا را در آب گرم خیس کنید.
-
یک بار در روز، یک تکه گاز بین ناخن و پوست مرطوب قرار دهید.
-
اگر این درمان ها جواب نداد، به پزشک مراجعه کنید.
ناخن فرو رفته در گوشت
فرو رفتن و رشد کناره های ناخن در گوشت اطراف آن باعث درد ، قرمزی و تورم و در نهایت عفونت می شود. افراد مبتلا به دیابت بیشتر در معرض ناخن فرو رفته در گوشت قرار دارند.
زمانی که در قسمت انتهایی انگشت شست پا احساس درد میکنید، پاهای چمنی ایجاد میشوند. این یک آسیب استفاده بیش از حد است که معمولاً در اثر فشار ایجاد می شود. انگشت چمنی نیز ممکن است نوعی سزاموئیدیت یا شکستگی سزاموئید باشد.
پیچ خوردگی انگشت پا ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که انگشت پای خود را گیر کرده یا خرد کنید و به تاندون یا بافت نرم انگشت پا آسیب برساند. اگر شکستگی ندارید، درد و تورم باید ظرف چند روز از بین برود.
شکستگی انگشت پا یا شکستگی استخوان می تواند در هر یک از استخوان های انگشتان پا رخ دهد. شکستگی های جزئی ممکن است فقط به استراحت، یخ و مسکن نیاز داشته باشند. شکستگی های جدی ممکن است نیاز به جراحی داشته باشند. برای اطمینان به پزشک مراجعه کنید.
هالوکس ریجیدوس (سفت انگشت شست پا) نوعی آرتریت در قاعده انگشت شست پا است. علائم آن درد و سفتی مفصل است که با گذشت زمان بدتر می شود. درمان می تواند شامل مسکن ها و تمرینات کششی باشد. ممکن است در برخی موارد نیاز به جراحی باشد.
:همچنین بخوانید درمان هالوکس والگوس (Hallux Valgus) با تزریق
میخچه و پینه. میخچه ها تجمعات ضخیم پوست سفت روی نقطه ای است که باعث تحریک یا فشار روی پا یا انگشت پا میشود. پینهها نواحی وسیعتری هستند که پوست سخت روی انگشتان پا یا پا ایجاد میشود که در نتیجه تحریک یا فشار رخ می دهند. پینه و میخچه معمولاً به دلیل کفش های نامناسب ایجاد می شوند.
برای درمان آنها:
-
کفش های مناسب تری بپوشید.
-
پا را خیس کنید و از سنگ پا برای از بین بردن پوست اضافی استفاده کنید.
شکستگی سزاموئید شکستگی در استخوان های کوچک (سزاموئیدها) است که در تاندون های متصل به انگشت شست پا جاسازی شده اند. درد در شست پا و اطراف آن علامت اصلی است.
برای درمان آن:
-
استراحت کنید، یخ بزنید و پای خود را بالا بیاورید.
-
برای کاهش فشار، از کفش های سفت یا پدهای پا استفاده کنید.
-
مسکن مصرف کنید.
-
اگر هنوز درد دارید، با پزشک خود صحبت کنید.
عفونت قارچی ناخن
ضخیم شدن ناخن ، خرد شدن و ریختن ، لکه های زرد روی ناخن و جدا شدن ناخن از بستر خود می تواند نشانه هایی از این باشد که شما به عفونت قارچی ناخن مبتلا شده اید. ابتلا به عفونت قارچی ناخن می تواند به علت مرطوب بودن محیط پاها باشد.
درد در لبه بیرونی پا
لبه بیرونی پای شما، استخوان پنجم متاتارس، استخوانی است که معمولاً در پا شکسته می شود. درد، تورم و کبودی در امتداد لبه بیرونی پا پس از آسیب از علائم هستند. اگر فکر می کنید ممکن است استخوان شکسته باشد، به پزشک مراجعه کنید و عکس رادیوگرافی بگیرید.
برای درمان آن:
-
مسکن مصرف کنید
-
استراحت کنید، یخ بزنید و پای خود را بالا بیاورید.
-
روی آن راه نروید
-
از پزشک خود بپرسید که آیا جراحی لازم است یا خیر.
-
گچ گرفتن ممکن است در برخی شرایط ضروری باشد.
درد در کل کف پا
نوروپاتی یا آسیب عصبی در پاها اغلب در اثر دیابت ایجاد می شود. درد می تواند سوزش، سوزش یا احساس برق باشد. این می تواند در هر نقطه از پا اتفاق بیفتد. از پزشک خود در مورد گزینه های تسکین درد و راه های جلوگیری از بدتر شدن بیشتر سؤال کنید.
: همچنین بخوانید درمان درد نوروپاتی دیابتی با لیزر
آرتریت روماتوئید (RA) یک بیماری خودایمنی مزمن است که می تواند باعث درد، سفتی و تورم در مفاصل در سراسر بدن شود.
همچنین بخوانید: درمان درد روماتیسم مفصلی یا آرتریت روماتوئید