درمان کمر درد با رادیوفرکوئنسی

کمردرد یک بیماری شایع است که بسیاری از افراد آن را تجربه می‌کنند. در حقیقت، بیش از 80٪ از مردم جهان در دوره ای از زندگی خود دچار کمردرد می‌شوند. درمان کمردرد به روش رادیوفرکوئنسی یکی از روش‌هایی است که برای درمان درد بیماران بسته به شرایط آنها در نظر گرفته می‌شود. گاهی ممکن است دردهای ایجاد شده در کمر به‌صورت جدی و شدید باشد.

در این مواقع است که شما باید به پزشک فوق تخصص درد مراجعه کنید تا شرایط شما به‌صورت تخصصی مورد بررسی قرار گیرد. متخصصین سعی بر آن دارند که مشکلات و دردهای ایجاد شده بیماران را به روش‌های غیر تهاجمی و غیر جراحی درمان کنند تا بیماران متحمل عارضه‌های ناشی از عمل جراحی نشوند.

منظور از رادیوفرکوئنسی چیست؟

سیستم بدن انسان، درد ایجاد می کند تا به شما اطلاع دهد که مشکلی وجود دارد. متأسفانه، همه مشکلات را نمی توان بلافاصله برطرف کردکه  این منجر به احساس درد بی وقفه می شود. برای رفع این مشکل، سیگنال های ارسال شده از عصب آسیب دیده باید متوقف شوند.  رادیوفرکوئنسی یک عمل بدون جراحی و روش غیر تهاجمی است که از گرما برای کاهش یا متوقف کردن درد استفاده می کند و عصبی که موجب درد می شود را از بین می برد و موجب قطع ارسال سیگنال های درد به مغز می شود. در واقع با امواج فرکانس رادیویی، عصبی را که منجر به درد می‌شود، می‌سوزانند تا انتقال سیگنال‌های درد به مغز را از بین ببرند. این روش درمانی معمولا برای درمان دردهای مزمن و بیماری‌هایی از قبیل آرتروز ستون فقرات (اسپوندیلوز) و ساکروایلئیت مورد استفاده قرار می‌گیرد.
این روش علاوه بر درمان کمردرد، به طور شایع برای درد پشت، گردن و باسن (مفصل ساکروایلیاک)، درمان درد مزمن، درمان درد عضلات گردن، پشت، زانو و لگن استفاده می شود.

طریقه انجام رادیوفرکوئنسی کمر

این روش درمانی ممکن است طی ۱۵ تا ۴۵ دقیقه انجام شود و احتیاج به مراجعه به بیمارستان نیست و در کلینیک درد قابل انجام است، در ادامه همه مراحل را برای شما ذکر خواهیم کرد:

بیمار به شکم می خوابد و یک بالشت زیر شکم بیمار قرار می گیرد تا ستون فقرات کمری کمی خم شود.

سپس پزشک با لمس کمر محل ورود سوزن را مشخص می کند. بعد از استریل کردن محل ورود سوزن با بتادین و ایجاد بی حسی موضعی با تزریق لیدوکائین زیرجلدی و پس از دریافت داروی بی حسی، فرکانس رادیویی از طریق سوزن تو خالی عبور داده می‌شود و یک سوختگی کوچک ایجاد خواهد شد و مقداری از محتویات دیسک تخلیه می شود.

 می توان حین انجام این بلاک از تصویربرداری فلوروسکوپی برای مشاهده مسیر عبور سوزن رادیوفرکوئنسی و محل قرارگیری نوک آن استفاده کرد. هنگامی که سوزن در محل مورد نظر قرار گرفت، پس از دریافت داروی بی حسی، فرکانس رادیویی از طریق سوزن تو خالی عبور داده می‌شود و یک سوختگی کوچک ایجاد خواهد شد.

در این نوع روش درمانی بخشی از عصب را که منجر به انتقال درد می‌شود، از بین می‌برند و سینگال‌های انتقال‌دهنده درد مختل می‌شود. حین انجام رادیوفرکوئنسی می‌توان چندین عصب را به‌صورت همزمان سوزاند.

این روش درمان مناسب چه کسانی است؟

رادیوفرکئونسی چون با استفاده از اشعه ایکس انجام می شود و نباید بر روی افرادی که دارای عفونت فعال هستند، باردار هستند و یا مشکلات خونریزی دارند، انجام شود.

پزشک شما ممکن است به شما توصیه کند که مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین را به مدت 4-7 روز قبل متوقف کنید. داروهای ضد پلاکت مانند پلاویکس ممکن است برای 5-10 روز قبل از درمان قطع شود.

مزایای رادیوفرکوئنسی

رادیوفرکوئنسی یک عمل بدون جراحی است و یک روش غیر تهاجمی است که از گرما برای کاهش یا متوقف کردن درد استفاده می کند.

  • اجتناب از عمل جراحی باز
  • تسکین فوری درد
  • دوره کوتاه نقاهت
  • کاهش نیاز به دارو
  • بهبود عملکرد
  • بازگشت سریع تر به کار و فعالیت های دیگر.

پس از عمل RF، باید فردی شما را به خانه برساند. مقداری درد عضلانی وجود دارد که ممکن است تا یک هفته ادامه داشته باشد. استفاده از کیسه‌های یخ کمک خواهد کرد. پزشک همچنین در مورد هر دارویی که می‌توانید برای کمک به رفع ناراحتی و درد بعد از درمان استفاده کنید با شما صحبت خواهد کرد.

روند قبل از درمان کمردرد با روش رادیوفرکوئنسی

زمانی که این روش درمانی را برای شما در نظر می‌گیرند، قبل از هرگونه اقدامی جهت درمان، بررسی‌هایی صورت می‌گیرد، تصویربرداری‌هایی انجام می‌شود تا محل دقیق برای سوزاندن عصب مشخص شود. افرادی که داروهای رقیق‌کننده خون مصرف می‌کنند، باید چند روز قبل از انجام رادیوفرکوئنسی از مصرف این داروها خودداری کنند. به‌طور کلی هر دارویی را که مصرف می‌کنید، باید با پزشک خود در میان بگذارید.

روند پس از درمان کمردرد با روش رادیوفرکوئنسی

اغلب بیماران بلافاصله پس از اتمام درمان می‌توانند به راحتی راه بروند و پس از مدت کوتاهی به خانه بازگردند. بیماران ممکن است تا ۱۴ روز پس از این روش درمانی درد داشته باشند که کاملا طبیعی است؛ چراکه، ممکن است به‌دلیل اسپاسم عضلانی ایجاد شده باشد.گاهی امکان دارد تسکین درد بلافاصله پس از انجام رادیوفرکوئنسی احساس شود و برای برخی دیگر تا سه هفته به طول بینجامد.

آیا انجام رادیوفرکوئنسی برای درمان کمردرد عارضه‌ای را به همراه دارد؟

این روش درمانی ایمن است و حداقل‌ترین عارضه‌های ممکن را برای بیماران دارد؛ اما، رادیوفرکوئنسی ممکن است همانند دیگر روش‌های درمانی عارضه‌های احتمالی را به همراه داشته باشد که به شرح زیر است:

  1. افزایش موقتی درد
  2. عفونت
  3. واکنش آلرژیک به داروهایی که طی درمان استفاده می‌شود.

آیا انجام درمان کمردرد با روش رادیوفرکوئنسی دائمی است؟

تسکین درد با این نوع روش درمانی ممکن از ۹ ماه تا دو سال ادامه داشته باشد. با وجود این که عصب سوزانده می‌شود؛ اما، ممکن است عصب سوخته شده مجددا رشد کند. به‌طور کلی ۸۰ درصد از افراد پس از انجام این روش درمانی، تسکین درد را تجربه کرده‌اند. در صورت نیاز می‌توان آن را تکرار کرد.

همچنین بخوانید:

 

همین الان این لینک را جهت تله ویزیت (ویزیت آنلاین) پروفسور دکتر سیروس مومن زاده کلیک کنید.

 

مقالات مرتبط
جدیدترین مـقالات آموزشی
ساعات پذیرش بیمار
شنبه تا چهار شنبه: 14 تا 17 عصر
تلفن: 88460605-021  ,  88449335-021
تلفن‌همراه:09198172104-09338866615
بالا