درد روانی چیست؟

درد روانی یک اصطلاح برای دردی است که مستقیماً به دلیل آسیب یا بیماری روی بدن شما ایجاد نمی‌شود. در عوض، این شکل از درد از مغز شما سرچشمه می‌گیرد و به دلیل ترکیبی از عوامل از جمله سلامت روان، روند زندگی و شرایط شخصی، سایر شرایط سلامتی و موارد دیگر اتفاق می‌افتد.

"روان زا" از دو کلمه یونانی گرفته شده است که در صورت ترکیب به معنای "تولید شده در ذهن" است. در سال‌های گذشته، مردم اغلب بر این باور بودند که این اصطلاح به این معناست که دیگران درد را تخیلی می‌دانستند یا فقط در سر کسی وجود دارد. این باعث شد بسیاری از مردم احساس بی اعتباری، نادیده گرفته شدن،عدم حمایت یا بدتر از آن کنند.

ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی دیگر از این اصطلاح به دلیل سابقه منفی استفاده نمی کنند. آنها همچنین از آن اجتناب می‌کنند زیرا این اصطلاح به راحتی قابل درک یا سوء استفاده است که می تواند باعث سردرگمی شود و رابطه بین مریض‌ها و پزشک را تضعیف کند .در حالی که درد روانی ممکن است علت فیزیکی مستقیم نداشته باشد، این درد هنوز واقعی است. افرادی که این درد را دارند جعل نمی‌کنند، دروغ نمی‌گویند یا به دنبال جلب توجه نیستند. این درد مانند درد ناشی از یک آسیب یا بیماری و شامل بخشی از فرآیندهای مشابه است.

درد چیست؟

درک درد و نحوه عملکرد آن بخش مهمی از نحوه تشخیص بیماری های پزشکی توسط پزشک متخصص است. همچنین می‌تواند به افراد کمک کند تا هنگام جستجوی کمک برای یک مشکل سلامتی، درد خود را برای پزشک بهتر توصیف کنند. برای درک اینکه درد چگونه کار می کند، ابتدا به نحوه عملکرد سیستم عصبی خود کمک می کند.بدن شما فرآیند خاصی برای تشخیص آسیب و واکنش به آن دارد.

درد ذهنی است، به این معنی که چگونه درد را تجربه می کنید منحصر به فرد است و هیچ کس دیگری آن را مانند شما تجربه نمی کند. ممکن است برای یک فرد تجربه‌ای به‌طور غیرقابل تحملی دردناک باشد، در حالی که فرد دیگری ممکن است تجربه مشابه را کمی ناراحت‌کننده بداند. عوامل بسیاری، از جمله جهش های ژنتیکی، شرایط پزشکی و موارد دیگر، می توانند بر احساس درد فرد تأثیر بگذارند. حتی وضعیت ذهنی یک فرد نیز می‌تواند درد را بهتر یا بدتر کند.

با افزایش سن و برخورد افراد با آسیب ها، بیماری ها و علل مختلف درد، نحوه تجربه درد نیز تغییر می کند. نمونه ای از این واکنش کودک در هنگام گرفتن عکس در مقایسه با نحوه واکنش بزرگسالان در آن موقعیت است. با این حال، درد مزمن می‌تواند نحوه احساس درد را نیز تغییر دهد و درد را مکرر یا شدیدتر کند.

درمان روانی درد می تواند شامل موارد زیر باشد

همانطور که کارشناسان و پزشکان دیگر از اصطلاح "درد روان زا" استفاده نمی کنند، آنها نیز دیگر درد را مانند گذشته درمان نمی‌کنند. امروزه درمان درد شامل درمان کل فرد از جمله مولفه های عاطفی، رفتاری و اجتماعی درد است. گاهی اوقات، هنگامی که افراد درد مزمن دارند، ممکن است یک بیماری روانی زمینه ای نیز داشته باشند که نیاز به درمان نیز دارد.

آیا این نوع درد قابل پیشگیری است و آیا می توانم خطر ابتلا به آن را کاهش دهم؟

درد به طور غیرقابل پیش بینی و به روش های متفاوت از فردی به فرد دیگر اتفاق می افتد. به همین دلیل، هیچ راهی برای جلوگیری از تغییر در نحوه احساس درد به دلیل عوامل سلامت روان، سابقه شخصی و شرایط و غیره وجود ندارد.

چه زمانی درد باید توسط پزشک درمان شود؟

وقتی درد مزمن دارید یا مشکوک هستید که دردی دارید که به دلیل نگرانی‌های مربوط به سلامت روان و سایر عوامل بدتر است، باید برای تشخیص یا درمان به یک پزشک متخصص مراجعه کنید. تلاش برای خوددرمانی با داروهای بدون نسخه بعید است موثر واقع شود. درد مزمن می تواند نحوه احساس و پردازش درد بدن شما را تغییر دهد، به خصوص در سطوح متوسط ​​و شدید. همچنین می تواند مشکلات موجود مانند اضطراب یا افسردگی را بدتر کند.

حتی زمانی که درد شدید نیست، باز هم می تواند یک مشکل جدی باشد. با گذشت زمان، درد مزمن می تواند به طور جدی بر سلامت و رفاه شما تأثیر بگذارد. علاوه بر اینکه درد نحوه عملکرد سیستم عصبی شما را تغییر می‌دهد، می‌تواند از راه‌های دیگر بر سلامت روان شما تأثیر بگذارد. اضطراب و افسردگی از عوارض شایع درد مزمن هستند.

همین الان این لینک را جهت تله ویزیت (ویزیت آنلاین) پروفسور دکتر سیروس مومن زاده کلیک کنید.

منبع: clevelandclinic

مقالات مرتبط
جدیدترین مـقالات آموزشی
ساعات پذیرش بیمار
شنبه تا چهار شنبه: 14 تا 17 عصر
تلفن: 88460605-021  ,  88449335-021
تلفن‌همراه:09198172104-09338866615
بالا