علل و علائم کیفوز یا قوز کمر(گوژپشتی)

در افراد مسن، کیفوز اغلب به دلیل ضعف در استخوان های ستون فقرات است که باعث فشرده شدن یا ترک خوردن آنها می شود. انواع دیگر کیفوز می تواند در نوزادان یا نوجوانان ظاهر شود. این انواع به دلیل ناهنجاری ستون فقرات یا گوه زدن استخوان های ستون فقرات در طول زمان است.

کیفوز خفیف مشکلات کمی ایجاد می کند. کیفوز جدی می تواند باعث درد و بد شکلی شود. درمان کیفوز به سن شما و علت و شدت انحنا بستگی دارد.

علائم

کیفوز خفیف ممکن است علائم قابل توجهی نداشته باشد. در واقع قسمت بالای پشت به طور طبیعی کمی کیفوز دارد. افرادی که انحنای بیش از حد دارند ممکن است کمردرد و سفتی را تجربه کنند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد

اگر متوجه افزایش انحنا در قسمت بالای کمر یا ستون فقرات فرزندتان شدید، با متخصص مراقبت های بهداشتی خود قرار ملاقات بگذارید.

علل

استخوان هایی که ستون فقرات سالم را تشکیل می دهند مانند استوانه هایی هستند که در یک ستون روی هم چیده شده اند. به این استخوان ها مهره می گویند. کیفوز زمانی اتفاق می افتد که مهره های پشت گوه (شکل گوه سه‌گوش است و نوک تیز) شکل تر می شوند.

شکل مهره ها را می توان با موارد زیر تغییر داد:

شکستگی های فشاری

 که می تواند در استخوان ضعیف اتفاق بیفتد، شایع ترین هستند. شکستگی های فشاری خفیف ممکن است علائم قابل توجهی ایجاد نکنند.

پوکی استخوان

 استخوان های ضعیف می توانند باعث انحنای ستون فقرات شوند، به خصوص اگر مهره های ضعیف شده دچار شکستگی های فشاری شوند. پوکی استخوان در زنان مسن و افرادی که برای مدت طولانی کورتیکواستروئید مصرف کرده اند، شایع تر است.

تخریب دیسک

 دیسک های نرم و دایره ای شکل به عنوان بالشتک بین مهره های ستون فقرات عمل می کنند. با افزایش سن، این دیسک ها صاف و منقبض می شوند که اغلب باعث بدتر شدن کیفوز می شود.

بیماری شوئرمن

این بیماری که کیفوز شوئرمن نیز نامیده می شود، معمولاً در دوران نوجوانی قابل توجه می شود.

مشکلات دیگر

 استخوان های ستون فقرات که قبل از تولد به درستی رشد نمی کنند می توانند باعث کیفوز شوند. کیفوز در کودکان نیز می تواند با شرایط پزشکی خاصی همراه باشد.

خطر ابتلا به کیفوز در بزرگسالی با افزایش سن افزایش می یابد زیرا تراکم استخوان کاهش می یابد و دیسک های ستون فقرات تحلیل می روند. در کودکان، برخی شرایط ژنتیکی و متابولیک ممکن است آنها را در معرض افزایش خطر کیفوز قرار دهد، از جمله استخوان زایی ناکامل، سندرم اهلرز دانلوس و سندرم مارفان.

عوارض

کیفوز علاوه بر ایجاد کمردرد ممکن است باعث موارد زیر نیز شود:

عملکردهای فیزیکی محدود

 کیفوز با ضعیف شدن عضلات پشت و دشواری در انجام کارهایی مانند راه رفتن و بلند شدن از صندلی همراه است. انحنای ستون فقرات همچنین می تواند نگاه کردن به سمت بالا یا رانندگی را دشوار کند و در هنگام دراز کشیدن باعث درد شود.

    مشکلات گوارشی

کیفوز جدی می تواند دستگاه گوارش را تحت فشار قرار دهد و باعث مشکلاتی مانند رفلکس اسید و مشکل در بلع شود.

    کمر درد

 برخی از بیماران مبتلا به کیفوز جدی کمردرد را تجربه می کنند.

    مشکلات تصویر بدن افراد مبتلا به کیفوز، به ویژه نوجوانان، ممکن است تصویر بدنی ضعیفی از داشتن کمر گرد داشته باشند.

همین الان این لینک را جهت تله ویزیت (ویزیت آنلاین) پروفسور دکتر سیروس مومن زاده کلیک کنید.



 

 

مقالات مرتبط
جدیدترین مـقالات آموزشی
ساعات پذیرش بیمار
شنبه تا چهار شنبه: 14 تا 17 عصر
تلفن: 88460605-021  ,  88449335-021
تلفن‌همراه:09198172104-09338866615
بالا