فتق دیسک بین مهره ای

فتق دیسک به مشکلی در یکی از بالشتک های لاستیکی به نام دیسک اشاره دارد که بین استخوان هایی که برای ساختن ستون فقرات روی هم قرار می گیرند، قرار می گیرد. به این استخوان ها مهره می گویند.

دیسک ستون فقرات دارای یک مرکز نرم و ژله مانند به نام هسته است. هسته در قسمت بیرونی سخت‌تر و لاستیکی قرار دارد که به حلقه معروف است. فتق دیسک زمانی رخ می دهد که بخشی از هسته از طریق پارگی حلقوی به بیرون فشار می آورد. فتق دیسک گاهی اوقات دیسک لغزنده یا دیسک پاره شده نامیده می شود.

فتق دیسک، که می تواند در هر قسمت از ستون فقرات رخ دهد، اغلب در قسمت پایین کمر رخ می دهد. بسته به اینکه فتق دیسک در کجا باشد، می تواند منجر به درد، بی حسی یا ضعف در بازو یا پا شود.

بسیاری از مردم هیچ علامتی از فتق دیسک ندارند. برای افرادی که دارای علائم هستند، علائم به مرور زمان بهبود می یابند. معمولاً برای رفع مشکل نیازی به جراحی نیست.

علائم

بیشتر فتق دیسک ها در قسمت پایین کمر اتفاق می افتد، اما ممکن است در گردن نیز رخ دهد. علائم بستگی به محل قرارگیری دیسک و اینکه آیا دیسک به عصب فشار می آورد یا خیر بستگی دارد. فتق دیسک اغلب یک طرف بدن را تحت تاثیر قرار می دهد.

    درد بازو یا پا. اگر فتق دیسک شما در قسمت پایین کمر باشد، معمولاً در ناحیه کمر، باسن، ران و ساق پا احساس درد می کنید. ممکن است در بخشی از پای خود نیز درد داشته باشید.

    برای فتق دیسک در گردن، معمولاً بیشترین درد را در شانه و بازو احساس خواهید کرد. این درد ممکن است هنگام سرفه، عطسه یا حرکت در موقعیت‌های خاصی به بازو یا پای شما وارد شود. درد اغلب به صورت تیز یا سوزش توصیف می شود.

    بی حسی یا گزگز. افرادی که دچار فتق دیسک هستند، اغلب در قسمتی از بدن که توسط اعصاب آسیب دیده باشد، بی حسی یا گزگز تابشی دارند.

    ضعف ماهیچه هایی که توسط اعصاب آسیب دیده خدمت می کنند، تمایل به ضعیف شدن دارند. این می تواند باعث شود که شما زمین بخورید یا بر توانایی شما در بلند کردن یا نگه داشتن وسایل تاثیر بگذارد.

شما می توانید فتق دیسک بدون علائم داشته باشید. ممکن است ندانید که به آن مبتلا هستید مگر اینکه در تصویر ستون فقرات نشان داده شود.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد

اگر درد گردن یا کمر شما به سمت بازو یا پای شما می رود، یا اگر بی حسی، گزگز یا ضعف دارید، به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.

 

مقالات مرتبط
جدیدترین مـقالات آموزشی
ساعات پذیرش بیمار
شنبه تا چهار شنبه: 14 تا 17 عصر
تلفن: 88460605-021  ,  88449335-021
تلفن‌همراه:09198172104-09338866615
بالا